Zacht water

Zacht water voor Hoef en Haag

Dorpsvereniging Ons Hoef en Haag biedt, dankzij een samenwerking  met Aquacombi en Boshuis, een aantrekkelijke korting aan bij de aanschaf van een waterontharder. Als lid van de vereniging kun je gebruikmaken van deze kortingsactie! Ben je nog geen lid, meld je dan direct aan. Het lidmaatschap krijg je in 2021 geschonken (€0) en kost je vanaf 2022 €15 per jaar. Hiermee draag je bij aan de inkomsten van de vereniging. Vanzelfsprekend kun je als lid aanspraak maken op alle ledenvoordelen, waaronder korting op de BBQ van de aanstaande ZomerWeideDag medio september.

Lid worden kan hier: Inschrijven als verenigingslid. Je krijgt direct een bevestiging van je inschrijving.

Wat is een waterontharder?

In ons kraanwater zit kalk. Dit is zichtbaar als afzetting op verwarmingselementen of sanitair. Een waterontharder filtert het kalk uit het water, loost dit in het riool en voorziet in kraanwater met tot 0 graden dH. Een aantal van de geclaimde voordelen van zacht water zijn:

  • Geen kalkaanslag meer op sanitair, tegels, glas en elektrische apparaten zoals koffiezetapparaat of wasmachine.
  • Vermindert behoefte gebruik van zeep en schoonmaakmiddelen.
  • Gebruik van wasverzachter of glansspoelmiddel achterwege laten of zeer sterk reduceren.
  • Minder uitdroging van de huid bij douchen en handen wassen.

Omdat vanuit het dorp veel vraag is naar waterontharders, hebben wij onderzocht of wij middels een collectieve aanschaf een financieel interessant voorstel konden realiseren. Dit is gelukt. Rondom waterontharders zijn op het internet diverse meningen terug te vinden. De ene persoon zweert bij de voordelen, de ander doet het af als volstrekt onnodig. Als bestuur van de vereniging onthouden wij ons van een mening en inhoudelijk advies rondom de waterontharders. We benoemen de eigenschappen bewust als claims. Niet omdat wij beweren dat ze niet waar zijn maar vanwege het feit dat wij als bestuur van de vereniging onafhankelijk willen zijn als het aankomt op het advies rondom de verkoop van deze apparaten. Op de sites van beide fabrikanten is veel te vinden over de werking van de apparaten en de toegevoegde waarde hiervan.

Soorten waterontharders

Er bestaan een aantal soorten waterontharders. Sommige werken op basis van een magneet, andere op basis van een ionenwisselaar met hars en regeneratiezout. Van de laatstgenoemde heeft het bestuur na vooronderzoek besloten voor de leden een collectieve kortingsactie op te zetten. Hierbij is gekozen voor twee van de grootste en bekende partijen op dit gebied: Boshuis iQualQ Duo en de AquaCell van Aquacombi.

De werking van de waterontharders AquaCell en Boshuis is op hoofdlijnen gelijkwaardig: ze worden geïnstalleerd tussen de waterleiding, ze filteren kalk d.m.v. een ionenwisselaar met harspatronen en spoelen deze patronen schoon d.m.v. regeneratiezout. Beide hebben de mogelijkheid voor een by-pass, voor wanneer je bijvoorbeeld de tuin wilt sproeien. Er zijn echter ook een aantal verschillen, die je het beste zelf kunt onderzoeken op de websites van de fabrikanten. Bij vragen over de specifieke werking van een waterontharder, neem je direct contact op met de fabrikant (de contactgegevens en actie-informatie vind je verderop deze pagina).


Waterontharder van AquaCell
Waterontharder van AquaCell

Waterontharder van Boshuis
Waterontharder van Boshuis

Boshuis werkt met een harscilinder en biedt meerdere types met onderscheid in capaciteit en prijs aan, die afhankelijk van de hardheid van het water en het aantal personen in het huishouden de beste keuze zijn. 

Van de AquaCell is er maar een enkel type. Deze is geschikt voor enkelpersoonshuishoudens maar doet ook prima zijn werk wanneer er bijvoorbeeld acht mensen op een enkel adres zouden wonen. Dit komt doordat de werking van de AquaCell gebaseerd is op meerdere harscilinders.

Zaken waar je bij de vergelijking op dient te letten zijn natuurlijk kosten (aanschaf, onderhoud, stroomgebruik en zout), de benodigde capaciteit en beschikbaarheid van zacht water (“regeneratieproces”), het gebruiksgemak en onderhoud en garantie. Diverse dorpsbewoners zijn al in het bezit van een waterontharder dus doe daar je voordeel mee!

De kortingsactie voor verenigingsleden

Onderdeel van de afspraken met zowel Boshuis als Aquacombi zijn dat wij de exacte prijzen niet publiek op onze website mogen vermelden. Om die reden versturen wij de prijzen per e-mail naar onze verenigingsleden. Daarnaast plaatsen wij deze informatie in de Facebook-pagina onshoefenhaag.nl en Facebook-groep Hoef en Haag bewoners

Bestelling plaatsen en meer informatie

De werkwijzen voor de bestelling van AquaCell en Boshuis verschillen enigszins. We hebben om die reden daarom voor beide fabrikanten de belangrijkste informatie op een rijtje gezet.

Mis je informatie omtrent de actie? Neem dan contact op met Ons Hoef en Haag via de contactpagina.
Mis je informatie over de waterontharder? Neem dan direct contact op met de fabrikant. Zie hieronder.

Belangrijk: volg de juiste bestelprocedure. Doe je dit niet, loop je het risico dat de korting niet juist wordt verwerkt.

Boshuis iQualQ Duo AquaCell

Hoe bestel ik een Boshuis waterontharder met korting?

Je meldt je aan voor een Boshuis waterontharder via de speciale landingspagina op de website van Boshuis: Project Hoef en Haag Boshuis.nl of door het scannen van de QR-code op de huis-aan-huis folder.

Je kunt de folder ook invullen en inleveren bij de brievenbus van Ons Hoef en Haag, in De Keuken van Hoef en Haag aan de Lekstraat 38. 

Het invullen van het formulier verplicht niet tot aanschaf. Na het invullen van het formulier neemt Boshuis contact op.

Hoe bestel ik een AquaCell waterontharder met korting?

De aanmeldingen voor de AquaCell waterontharder verlopen via Ons Hoef en Haag. Vul het aanmeldformulier in en wij sturen de gegevens door aan AquaCell. 

De offerte is geen orderbevestiging. De offerte aanvragen verplicht niet tot aanschaf.

Geïnteresseerden zullen een individuele offerte ontvangen (voor bijvoorbeeld 1 stuk) met de staffelvoorwaarden en projecteinddatum. De getekende offertes die voor de einddatum door Aquacombi zijn ontvangen zullen met de corresponderende kortingen worden gecrediteerd

Is er meer informatie, zoals een folder?

De folder van Boshuis kun je hier downloaden: klik hier.

Deze flyer bevat geen kortingsprijzen.

Is er meer informatie, zoals een folder?

De folder van AquaCell kun je hier downloaden: klik hier.

Deze flyer bevat geen kortingsprijzen.

Wat zijn de kortingsprijzen die worden geboden?

In afspraak met Boshuis mogen we deze niet publiek op onze website vermelden.  Om die reden versturen wij de prijzen per e-mail naar onze verenigingsleden. Daarnaast plaatsen wij deze informatie in de Facebook-pagina onshoefenhaag.nl en Facebook-groep Hoef en Haag bewoners

Reken op een korting van meerdere tientallen procenten t.o.v. de normaalprijs.

Wat zijn de kortingsprijzen die worden geboden?

In afspraak met AquaCell mogen we deze niet publiek op onze website vermelden.  Om die reden versturen wij de prijzen per e-mail naar onze verenigingsleden. Daarnaast plaatsen wij deze informatie in de Facebook-pagina onshoefenhaag.nl en Facebook-groep Hoef en Haag bewoners

Reken op een korting van meerdere tientallen procenten t.o.v. de normaalprijs.

Ik heb nog meer vragen over de waterontharder Waar kan ik deze kwijt?

Je kunt contact opnemen met het verkoopteam van Boshuis via verkoop@boshuis.nl of 034 –  563 1206.

Let op! Besluit je over te gaan tot aanschaf, gebruik dan het aanmeldformulier op de website van Boshuis dat hierboven staat vermeld!

Ik heb nog meer vragen over de waterontharder Waar kan ik deze kwijt?

Je kunt contact opnemen met Martijn Dijk via info@aquacell.nl of 088 – 98 99 100.

Let op! Besluit je over te gaan tot aanschaf, gebruik dan het aanmeldformulier op onze website dat hierboven staat vermeld!

Kan ik ook profiteren van deze actie als ik geen lid ben van Ons Hoef en Haag?

De actie met Boshuis is exclusief voor verenigingsleden van Ons Hoef en Haag. Dit is in de eerste plaats gedaan om onze verenigingsleden maximaal te laten profiteren van hun lidmaatschap. De vereniging ontvangt een kleine compensatie voor de bestellingen die via deze actie zijn geplaatst.

Vanzelfsprekend staat het bewoners die geen lid willen worden vrij zelf een kortingsactie op te zetten.

Kan ik ook profiteren van deze actie als ik geen lid ben van Ons Hoef en Haag?

De actie met AquaCell is exclusief voor verenigingsleden van Ons Hoef en Haag. Dit is in de eerste plaats gedaan om onze verenigingsleden maximaal te laten profiteren van hun lidmaatschap. De vereniging ontvangt een kleine compensatie voor de bestellingen die via deze actie zijn geplaatst.

Vanzelfsprekend staat het bewoners die geen lid willen worden vrij zelf een kortingsactie op te zetten.

Ik heb al een iQualQ Duo aangeschaft, krijg ik alsnog korting?

Bestaande kopers krijgen in principe geen korting, tenzij de iQualQ Duo reeds is besteld, maar nog niet is geplaatst. Neem contact op met Boshuis om de mogelijkheid te bespreken.

Indien de waterontharder al is geplaatst is helaas geen korting meer mogelijk.

Ik heb al een AquaCell aangeschaft, krijg ik alsnog korting?

Bestaande kopers krijgen in principe geen korting, tenzij de AquaCell reeds is besteld, maar nog niet is geplaatst. Neem contact op met AquaCell om de mogelijkheid te bespreken.

Indien de waterontharder al is geplaatst is helaas geen korting meer mogelijk.

Ik woon nog niet in Hoef en Haag maar wil wel graag een iQualQ Duo met korting. Kan dit?

In principe wel, echter zijn er wat zaken om rekening mee te houden. De vereniging heeft de intentie deze kortingsactie de komende jaren, gedurende de bouw van het dorp, actief te laten zijn.

De kortingsprijzen zijn echter gebaseerd op een bepaald bulkvolume van afname en het aantal plaatsingen dat op één dag uitgevoerd kan worden. Het kan daarom zo zijn dat Boshuis in de toekomst de tarieven aanpast.

Aanmelden is nu echter al wel mogelijk. Neem contact op met Boshuis om de mogelijkheden te bespreken. 

Ik woon nog niet in Hoef en Haag maar wil wel graag een AquaCell met korting. Kan dit?

In principe wel, echter zijn er wat zaken om rekening mee te houden. De vereniging heeft de intentie deze kortingsactie de komende jaren, gedurende de bouw van het dorp, actief te laten zijn.

De kortingsprijzen zijn echter gebaseerd op een bepaald bulkvolume van afname en het aantal plaatsingen dat op één dag uitgevoerd kan worden. Het kan daarom zo zijn dat AquaCell in de toekomst de kortingstarieven aanpast.

Aanmelden is nu echter al wel mogelijk. AquaCell stuurt alle geïnteresseerden een persoonlijke offerte, op basis van de dan geldende kortingsprijs.

Boshuis
AquaCell

 

Scroll naar boven