Van muntenschat tot kinderboek: hulp van bewoners gevraagd!

Enige tijd geleden is er tijdens de bouwwerkzaamheden in Hoef en Haag een heuse muntenschat ontdekt. De aardewerken pot vol met zilveren en gouden munten is een bijzondere archeologische ontdekking en overgedragen aan de regio-archeoloog voor Vianen. Mogelijk wordt de schat ondergebracht bij het Stedelijk museum Vianen, maar hierover nog geen beslissing genomen.

BPD Cultuurfonds houdt zich bezig met met kunstprojecten in openbare ruimten. De muntenschat is aanleiding om te werken aan diverse leuke projecten, zoals een leesboek voor kinderen en een speurtocht. Het hoe of wat zal nog nader worden uitgewerkt maar BPD Cultuurfonds wil graag alle bewoners en kinderen hierbij betrekken.

Weet jij meer over de historie van Hagestein, munten of heb je goede ideeën laat het ons dan weten en wij brengen je in contact met BPD! Je kunt ons bereiken via het contactformulier op onze website.

Tekenwedstrijd De Schat van Hoef en Haag

Voor het maken van het kinderboek is hulp nodig van de kinderen uit Hoef en Haag! Maak een tekening van de middeleeuwse persoon waarvan jij denkt dat hij of zij de schat begraven heeft. Het personage van de winnaar krijgt een plek in het boek en de winnaar ontvangt een prijs!

De tekeningen kunnen vóor 17 mei ingeleverd worden in De Keuken van Hoef en Haag en alle tekeningen zullen daar tentoongesteld worden!

Download hier het document met alle informatie en ga snel aan de slag!

 

Scroll naar boven