Uitvraag waterontharder

Beste bewoners,

In onze nieuwbouwhuizen is door veel bewoners vraag naar een waterontharder van bijvoorbeeld Boshuis of Aquacell. Vanuit het Dorpscomité willen wij onderzoeken of dat we een goede korting kunnen krijgen wanneer wij in één keer veel orders binnen kunnen brengen. Dit zou moeten gaan om een korting die hoger is dan de standaard aanbevelingkorting die de firma’s zelf aanbieden. Om een indicatie te krijgen van of hier interesse in is, deze poll.

Prijsindicatie

  • Boshuis heeft diverse types varierend in prijs van ~ €1100 – €1500 inc. btw.
  • Aquacell biedt één type van ~ €2200 inc. btw.

Beide merken ontharders hebben hun eigen kenmerken, voordelen en nadelen. Deze poll is om te achterhalen hoe groot de potentiele interesse zou zijn.

In algemene zin geldt dat: Een waterontharder is een apparaat dat kalk uit het leidingwater filtert. Het geclaimde resultaat is dat schoonmaken eenvoudiger gaat, apparaten geen kalkaanslag hebben op warmte-elementen en dat huid- en haar baat hebben bij nog zachter water.

Er is veel discussie rondom of een waterontharder zinvol is. Sommigen stellen dat het water in Nederland al zacht genoeg is. De praktijk wijst uit dat het effect van een goede waterontharder zeker merkbaar is in smaak, gevoel en schoonmaak. In welke mate dit effect zichtbaar is, en of dit de investering rechtvaardigt is zeer persoonlijk. Als Dorpscomité onthouden we ons van een mening op dit gebied en beperken we ons tot het faciliteren van een aantrekkelijke prijs op een veelgevraagd product.

Daarnaast is er discussie rondom of een magneetwaterontharder effectief is. Ook hiervan onthouden wij ons van een mening. Omdat een magneetwaterontharder vele malen goedkoper is dan een ontharder op basis van zout, hebben we besloten hier geen kortingsactie voor te organiseren.

De poll is terug te vinden in de groep Hoef en Haag Bewoners op Facebook.

Alvast bedankt voor het invullen!

Scroll naar boven