Snelheidsmeters in het dorp 🚗

Al geruime tijd klagen dorpsbewoners over dat in het dorp te hard wordt gereden. Hoewel in heel Hoef en Haag de snelheidslimiet 30 km/h bedraagt, wordt met name op de doorgaande straten deze limiet vaak overschreden.

snelheidsmeter

Sinds deze week is er op het Hoevesteinse Lint daarom een snelheidsmeter geplaatst. Het doel is om bestuurders bewuster te laten zijn van hoe hard zij rijden. Er is gekozen voor het Hoevesteinse Lint ter hoogte van huisnummer 21-23. Bij de oversteek naar de kasteeltuin is het vaak druk met voetgangers: wandelaars, kinderen en hondenbezitters die zich onveilig voelen wanneer verkeer met hoge snelheid langsrijdt.

Over drie weken zal de meter in omgekeerde richting geplaatst worden en het dorp uit gericht worden. De woningen aan het begin van het Lint zullen komende tijd worden opgeleverd en ook hier zal de hinder van te hard rijden gaan toenemen.

We zijn op dit moment in overleg met de gemeente om de meter hierna nog langer in het dorp te laten hangen. Met name de Hagesteinsestraat en de Graaf van Hollanddijk(en) komen in aanmerking, n.a.v. klachten van bewoners.

Desalniettemin willen wij er wel op wijzen dat het vaak bewoners zelf zijn die, ongemerkt, te hard rijden in een bekende omgeving.  De snelheidsmeter zal dit probleem an sich niet oplossen en daarom willen we benadrukken als bewoners onderling hierop te blijven letten en elkaar aan te spreken.

🚗 🚗

snelheidsmeter-lint
snelheidsmeter-lint
Scroll naar boven