Zomerweidedag & Burendag = NazomerBurendag 2020!

Toch nog een evenement

Eerder dit jaar hebben we als Dorpscomité aangegeven geen evenementen meer te organiseren i.v.m. het coronavirus. Nu de maatregelen vanuit de overheid enigszins versoepeld zijn, heeft het Dorpscomité samen met Hoef en Haag C.V. gekeken naar de mogelijkheden om tóch iets voor elkaar te organiseren. Inmiddels hebben we een programma klaar waarbij we de nodige voorzorgsmaatregelen hebben genomen rondom corona en waarvoor we ook de goedkeuring en vergunningen hebben gekregen vanuit de gemeente!

We zijn dan ook blij om te melden dat we zaterdag 26 september a.s. de NaZomerBurendag 2020 organiseren. Dit evenement is een samenvoeging van de Zomerweidedag, die eerder dit jaar niet door kon gaan, en de landelijke Burendag. Voor beide programma’s hebben we dit jaar een aantal aanpassingen gemaakt maar wij zijn ervan overtuigd dat we een zeer leuk en divers programma hebben weten samen te stellen! Uiteraard wordt er ook voor de inwendige mens gezorgd. De hele dag door kun je zowel op het kasteelterrein als in De Keuken van Hoef en Haag eten en drinken kopen en delen we ook hier en daar wat uit. Aan het einde van de dag is er een borrel met muziek in De Keuken van Hoef en Haag en een barbecue op het Kasteelterrein.

En het belangrijkste: iedereen in Hoef en Haag is welkom! Of je nu al een paar jaar in het dorp woont, vorige week bent verhuisd, de eerste heipaal afgelopen voorjaar is geslagen of je vorige week bij de makelaar hebt getekend: hoe meer medebewoners, hoe meer vreugd. Zoveel mogelijk activiteiten zijn gratis voor alle bezoekers. Voor de barbecue, de jazzborrel en de fietstocht vragen we een klein bedrag. Leden van het Dorpscomité krijgen korting op deze activiteiten. Vooraf aanmelden verplicht voor alle bezoekers, mede vanwege de evenementenregelgeving vanuit de overheid.

Leden van het Dorpscomité hebben een e-mail ontvangen met kortingscodes. Wil je nog snel lid worden? Ook dat kan! Schrijf je in op Inschrijven en we sturen je alsnog een persoonlijke kortingscode toe!

Het programma – wat is er te doen?

Twijfel je nog en wil je weten wat we precies allemaal gaan doen? Lees dan verder! De NazomerBurendag barst van de activiteiten die we, voor het eerst dit jaar, verspreid door het dorp organiseren. De hoofdlocaties waar van alles te doen is zijn Het Kasteelterrein, de Meander en De Keuken van Hoef en Haag. N.a.v. feedback van de bezoekers over voorgaande edities, hebben we dit jaar ons best gedaan om meer activiteiten te organiseren voor bewoners zonder kinderen of met oudere kinderen. Daarbij hebben we jonge kinderen uiteraard niet uit het oog verloren 😉.

Het Kasteelterrein

Net als voorgaande jaren zorgen we op het Kasteelterrein voor een divers programma. Je kunt hier van 10.00 tot 16.00 terecht voor de volgende activiteiten.

Algemeen programma

 • Verse luxe koffie en thee gezet door de Barista van Kaldi Koffie. Koffie alleen is geen ontbijt, natuurlijk zorgen we ook voor een croissant en ander lekkers.
 • Begint het rond lunchtijd echt te knorren? Loop dan langs de kraam van Traiteurslagerij de Goeij voor een heerlijk belegd broodje of een vroege snack.
 • De gehele dag gezellige muziek, dankzij dorpsgenoot DJ Stefan Wouda. Met rond de middag een heuse kinderdisco!
 • Doorlopend spelletjes voor de kleinere dorpsbewoners: sjoelen op een bak van 5 meter, mega-4-op-een-rij, lange-latten-spel en meer!
 • Een springkussen mag natuurlijk ook dit jaar niet ontbreken!
 • Loop langs de kraam van het Dorpscomité om lid te worden, Hoef en Haag glazen of gewoon voor een gezellig gesprek. Loop langs de kramen van de basisscholen voor meer informatie over de scholen in de regio.
 • Om 16:30 steekt Traiteurslagerij De Goeij de barbecue aan! Voor €12,50 (niet-leden) of €7,50 (leden en kinderen) genieten van een (h)eerlijk stukje vlees.

Actief programma (exacte tijden zie tickets)

 • Yoga. Wij hebbben ons altijd afgevraagd hoelang je in dezelfde houding op de bank moet blijven liggen voordat je het Yoga mag noemen, maar tijdens deze clinic leer je écht wat Yoga is. Wordt één met de natuur van Hoef en Haag!
 • Fitting. Begin je weekend goed en werk aan je conditie met deze workout-training.
 • Kinderdisco. Boem sjaka boem boem! De voetjes van de vloer terwijl de ouders even bijkomen.
 • Peutergym. Laat je dreumes lekker gymmen onder leiding van een lieve peuterjuf, vergeet geen foto’s te maken!
 • Voetbalclinic. Op het voetbalveld van het Kasteelterrein zal een aantal voetbaltrainingen gegeven worden door voetbaltrainers die actief zijn bij amateurverenigingen in de regio. Ook hopen wij nog een voetbalspeler van FC Utrecht te strikken om ook een training te geven. Of dit gaat lukken is afwachten maar als je gek bent op voetballen moet je je zeker inschrijven voor dit onderdeel. Je leert zeker weer wat bij!
 • Blaasvoetbal met bladblazers. Vrrrrrrroooeeeeeeeeeeem!
 • Pony rijden. Stal Bosgoed is op bezoek met een aantal vrienden met staart.
 • Crossfiets/BMX training op onze eigen crossbaan. Op onze eigen dorpscrossbaan kun je een crossfiets/BMX-training volgen. Misschien ben jij straks wel de beste fietscrosser van het dorp! Neem wel je eigen crossfiets en helm mee. Heb je die niet, wij hebben een zeer beperkte voorraad om te lenen.

Doe je niet mee met een specifiek evenement en kom je alleen voor de gezelligheid of een broodje met koffie? Bestel dan een kaartje “Algemene toegang”.

De Keuken van Hoef en Haag

De Keuken van Hoef en Haag staat bekend om duurzame producten die met zorg worden bereid. Van broodje geitenkaas tot brownie; voor ieder wat wils en door Karin met liefde gemaakt!

 • De hele dag is De Keuken open voor eten en drinken van de menukaart.
 • Om 10:30 present in de Keuken voor koffie met gebak! Hierna ga je onder begeleiding ca. 30 km fietsen door de mooie omgeving van ons dorp. Na afloop een heerlijke lunch van streekproducten en specialiteiten van De Keuken.
 • Om 16.30 zingt zangeres Sas Bauma “live” de sterren van de hemel. Haar repertoire bestaat uit jazz, pop, soul, hits van vroeger tot nu. Denk bijvoorbeeld aan Norah Jones, Caro Emerald en Ella Fitzgerald. Super gezellig in combinatie met een lekker bierje of mooie wijn en een borrelplank met streekproducten van De Keuken.
 • Om 18:30 klaar om aan te schuiven? Aansluitend aan de borrel kun je genieten van een heerlijke dagschotel op het terras óf take away. Dagschotel: Poké Bowl met een Italiaans bramendessert.

Interesse in een activiteit bij de keuken? Bestel dan vandaag nog je kaartje en verzeker jezelf van een plek. Hmmm, koffie met gebak!

Meander

Door ons dorp kronkelt de Meander. Enerzijds praktisch bedoeld als wateropslag voor het gebied, anderzijds een fantastische plek voor recreatie. We gaan dit jaar óp en ín de meander.

 • Kanovaren. Wil je wat sneller gaan dan een Meandergans? Stap dan in de kano en verken het dorpswater! Plek voor 2 per kano!
 • Waterfietsen. Altijd al als een zwaan door de Meander willen dobberen, Hoef en Haag vanaf het water bekijken en de mooiste selfie maken? Dit is je kans! Een fiets heeft plaats voor 4 dorpsbewoners.
 • Vissen & Roofvis vissen. Voor de kleinere kinderen tot 10 jaar is het mogelijk om onder begeleiding te vissen in de Meander. Er zit voldoende vis dus grote kans dat je beet hebt. Wij leren je de eerste stappen van het sportvissen en wij zorgen dat je alles krijgt wat nodig is om op een goede manier een vis te vangen. Na afloop krijg je leerzame informatie mee naar huis. Ben je tussen de 10 en 18 jaar dan kun je je inschrijven voor het vissen op roofvis; neem hiervoor wel zelf een werphengel mee met volgespoelde molen, de rest verzorgen wij.

Extra’s

Hoef en Haag glazen
Burendagglas – klik voor vergroting

Laat je vrienden en familie zien dat je trots bent om in Hoef en Haag te wonen met deze unieke collectorsglazen. Omdat we tegen eerdere verwachting in toch een mooi evenement kunnen organiseren, hebben we een unieke herinnering aan ons dorp en deze burendag. Speciaal voor de bewoners van Hoef en Haag heeft Kim Bijman van Kims Creaties een serie gemaakt met geëtste longdrinkglazen. Deze kun je aan je bestelling toevoegen en op de dag zelf ophalen. Nog niet zeker of dat je glazen wilt? Geen zorgen! Kim is aanwezig op de kraam van het Dorpscomité en rekent ter plekke af met PIN of contant.

Consumptiebonnen

Op het Kasteelterrein werken we tijdens de barbecue met consumptiebonnen of PIN. Ben je lid van het Dorpscomité? Dan bestel je vooraf consumptiebonnen met korting. Ben je geen lid, dan kun je ook bonnen mee bestellen zolang de voorraad strekt.

Coronamaatregelen

Het drukt de pret weliswaar een beetje maar we ontkomen er niet aan. Om het voor iedereen zowel leuk als veilig te maken zullen we een aantal maatregelen nemen. We baseren ons hierbij op de richtlijnen vanuit de overheid. Verder houden wij ons aan de afspraken die wij met de gemeente gemaakt hebben tijdens het voorbereiden voor dit evenement. Natuurlijk houden we ons aan de 1,5 meter en zorgen we voor looproutes. Belangrijk om te weten is dat we alle activiteiten op basis van inschrijving doen, waarbij geldt vol = vol. Wij vragen je akkoord te gaan met de genomen coronamaatregelen als je je inschrijft.

Hoeveel maatregelen wij ook treffen, ze werken alleen als iedereen zich aan de regels houdt. Dus kom gezellig langs en blijf de gehele dag als je wilt maar houd je aan de getroffen maatregelen en volg de aanwijzingen van onze vrijwilligers op. Laten we met z’n allen aantonen dat wij in Hoef en Haag ook in coronatijd op gepaste wijze een leuke dag met elkaar kunnen hebben! Als je kaartjes bestelt, zie je welke specifieke maatregelen voor die activiteit van toepassing zijn. We zullen worden gecontroleerd door de gemeente!

Aanmelden

Ben je enthousiast geworden? Meld je dan snel aan en we zien je graag op 26 september aanstaande!

Scroll naar boven