Hondenveld in Hoef en Haag

Beste buren,

Al enige tijd is in het dorp behoefte aan een hondenlosloopveld. De huisdieren worden nu dikwijls uitgelaten in de wijk of het kasteelterrein maar het is hier niet toegestaan om honden los te laten lopen. Ook worden achtergelaten uitwerpselen meer dan eens onder de schoenzolen aangetroffen. Anderzijds geven hondenbezitters aan behoefte te hebben aan een plek die speciaal voor honden is ingericht. Deze plek komt er nu!

Als Dorpscomité hebben we dit punt dan ook op de agenda gezet bij de betrokken partijen. Hoef en Haag C.V. heeft in december 2020 contact met de gemeente gehad met als gevolg dat in Het Lint fase 2A, een locatie voor een hondenuitlaatveld wordt gerealiseerd. Deze is ook als zodanig aangewezen en voor de gemeente akkoord.

Het veld is met gras ingezaaid en wordt rondom afgesloten door een sloot/haag; de ingang is aan Hoevensteinse Lint en wordt toegankelijk d.m.v. een hek. Binnen dit afgesloten veld mogen honden wél loslopen – de opruimplicht is ook hier van toepassing. In het voorjaar van 2021 worden de werkzaamheden afgerond.

We zijn als Dorpscomité erg blij met deze voorziening en hopen hier binnenkort veel trouwe viervoeters te zien kwispelen 🐶.

Scroll naar boven