Het grootste locatietheater in historisch Vianen is op zoek naar jou!

Altijd al eens willen meewerken aan een grote openlucht voorstelling die nog lang in de herinnering zal blijven? Meld je dan nu aan voor Watervlucht, locatietheater in historisch Vianen op zondag 22 maart 2020. Je kunt meedoen als acteur of figurant, als zanger, musicus, of meehelpen in de organisatie door het maken van decorstukken, het naaien van kostuums, coördineren en organiseren. Het gaat om participatietheater, iedereen kan met eigen ideeën komen. Wil je veel tekst of juist geen? Wat kun je goed, wat wil je proberen?

Opzet

Het stuk speelt zich af rond 1800 en bewoners in het buitengebied slaan op de vlucht voor de overstromingen en zoeken veiligheid in de hoger gelegen stad.
De opzet van artistiek leider Carolien Arnold is de voorstelling te beginnen bij de Geul Pontwaard richting de Lek. Daar spelen we langs en onder water met veel beweging, dans en percussie, het fysiek gevecht met de elementen. Daarna verplaatst de voorstelling zich naar de Voorstraat. Een massa vluchtelingen komt uit alle hoeken en gaten de binnenstad in. We zien kleine scènes, anekdotes. We horen veel koorzang. Mensen komen hun huizen uit en laten duidelijk merken dat niet iedere vluchteling welkom is. De derde locatie is de Grote Kerk, daar komt als het ware een expositie van kleine intieme taferelen. Vrouwen hangen kleding te drogen, kinderen spelen, mannen praten met elkaar, gewonden worden verzorgd. Hier is ook ruimte voor veel muziek.

Informatie

De eerste informatiebijeenkomsten zijn op donderdag 31 oktober en op woensdag 6 november om 19.30 uur in de Egbertusschool, Achterstraat 30 in Vianen. Voor kinderen is er in dezelfde school een aparte bijeenkomst op woensdag 6 november van 15.00 tot 16.30 uur. Wil je een informatieavond bijwonen, stuur dan een e-mail met de datum waarop je langskomt naar info@lichtopvianen.nl. Herken je jezelf al in één van de gevraagde functies en wil je je meteen aanmelden? Dat kan via www.lichtopvianen.nl. Op deze website vind je ook meer informatie over Watervlucht. Eerder stond er ook een artikel in Het Kontakt over deze openlucht voorstelling. Het artikel vind je hier.

De organisatie wil er graag samen met bewoners en organisaties in Vianen en alle andere gemeenten in Vijfheerenlanden iets moois en gedenkwaardigs van maken. Er staat inmiddels al een hele ploeg fotografen klaar om het spektakel te vereeuwigen en ook de filmgroep begint op sterkte te komen.
Organiserende stichting is Licht op Vianen, die een goed contact heeft met de huidige voorzitter van de stichting Toneelroute Vianen. Beide organisaties spannen zich in om meer inwoners van gemeenten in Vijfheerenlanden ervaring te laten opdoen met toneel en theater en alles wat daarbij komt kijken.

Leuk als je mee wilt doen! Namens de organisatie en het artistiek team onder leiding van Carolien Arnold alvast bedankt.

Scroll naar boven