Burendag in Hoef en Haag: maak je eigen feestje!

Beste buren,

24 september 2022 is het landelijke Burendag. In het verleden greep de Dorpsvereniging de Burendag aan om voor het dorp een leuk evenement te organiseren, met in 2019 de aftrap van het burendagontbijt. In 2020 combineerden we naar omstandigheden de Burendag met de Zomerweidedag en dit jaar is besloten de Zomerweidedag 2022 het grote evenement van dit jaar te laten zijn.

Omdat we natuurlijk wel graag zien dat we elkaar opzoeken tijdens Burendag, zullen wij kleinschalig een ontbijt en activiteit organiseren én helpen wij de dorpsbewoners een succes te maken van hun eigen Burendag. Want immers: Burendag vier je vooral met je eigen buren!

Wat doen wij?

Begin vorig jaar is een hondenuitlaatveld gerealiseerd aan het Hoevesteinse Lint. Graag gaan we met elkaar aan de slag om dit veld aan te kleden: een heus hondenparcours, zitplekken voor de baasjes en aantal leuke voorzieningen. Dit alles doen we tezamen met een hapje en drankje, gezellige muziek en natuurlijk vertier voor de kinderen. * mits voldoende vrijwilligers

Wat kan jij met jouw straat of buurt?

Hoewel ons programma dit jaar klein is, betekent het niet dat jij met jouw eigen straat of buurt geen super leuke feestochtend, dansmiddag of BBQ-avond kan organiseren! Om je enigszins op weg te helpen, delen we graag onze kennis met het dorp. Gebruik dit in je voordeel!

Hulp vanuit het Oranjefonds. Praktisch en financieel!

  • Vraag een gratis burendagpakket aan. Bekers, vlaggetjes, kleurplaten en stoepkrijt!
  • Download gratis draaiboeken voor een puzzeltocht, kleedjesmarkt, bakwedstrijd of BBQ. Waarom alles zelf bedenken?
  • Vraag een tegemoetkoming in de kosten aan van maximaal €350 (Aanvragen kunnen worden ingediend van 13 juni t/m 15 augustus 2022. Hiervoor geldt wel: op = op. Dus wacht niet te lang met het indienen van een aanvraag. )

Doe je aanvragen bij het Oranjefonds en kijk op burendag.nl voor handige informatie.

Samen met de gemeente

Wil je een straat afzetten zodat je wat meer de benen kunt strekken? Of wil je tot de late uurtjes door? Dan heb je afhankelijk van wat of je precies wilt een vergunning nodig of meldplicht! Deze kun je aanvragen/doen bij de gemeente Vijfheerenlanden. Een vergunning ontvang je tegen betaling, een melding is gratis. Ook kun je bij de gemeente terecht voor het ophalen van gratis drankghekken.

Stoelen, tafels, springkussens en meer

Red je het niet met je eigen tuinstoelen? Of wil je ook graag opgeblazen vertier of misschien een professionele DJ-set? Kijk dan eens bij Stardrift. Geleverd vanuit het nabijgelegen Hagestein staat Stadrift zo bij je voor de deur. Of vraag eens bij Van Genderen uit Hagestein: naast tenten ook meubilair, en popcorn- en slushmachines.

Samen wat te knagen?

Natuurlijk kun je je eigen drank meenemen of aan de slag om de heerlijkste cupcakes te bakken. Maar kijk voor lekkernijen ook eens bij de lokale ondernemers! Zo raden wij aan om bij te bestellen:

Scroll naar boven