Burendag 2018 groot succes

De eerste burendag in Hoef en Haag was een groot succes. Met ruim 230 aanmeldingen was het dorpscomité aangenaam verrast. Tijdens de opbouw was het nog spannend of dat het weer zou meewerken maar uiteindelijk is hele dag droog verlopen. Halverwege de ochtend kwam er zelfs een klein zonnetje door waardoor het behaaglijk warm werd. Overigens hadden de meeste kinderen hier geen boodschap aan: die haalden genoeg warmte uit het springkussen, de stormbaan en het roosteren van vers brood en marshmallows op de vuurplaats!

“Het is mooi om te zien dat er in een nieuw dorp als Hoef en Haag zoveel betrokkenheid en saamhorigheid leeft onder de bewoners!” aldus Jean-Paul van Haastert. De dag is druk bezocht en de bewoners van Hoef en Haag konden beginnen met een heerlijk ontbijt, dat dankzij diverse sponsors zéér compleet was. Aangevuld met een heerlijk stuk huisgemaakt gebak en een kop verse cappuccino uit de Koffie TukTuk had niemand een excuus voor een lege maag!

Voor de kinderen was er genoeg te doen, naast de diverse fysieke activiteiten konden zij pony rijden en een vogelhuisje knutselen. De (nieuwe) bewoners raakten al snel met elkaar in gesprek over hun huidige of toekomstige woning en er ontstond al snel een echt dorpsgevoel waarin iedereen samen is.

Het dorpscomité kijkt tevreden terug op de eerste burendag. “Dit is een mooi voorbeeld waar het dorpscomité voor opgericht is, mensen samen te brengen.” zegt Marco Meetz.

Wil je jouw mening geven over Burendag? Het bestuur hoort het graag! Vul ons feedbackformulier in op deze pagina.

 

Scroll naar boven