AED Het Lint verplaatst

Beste buren,

Let op: de AED voor de wijk Het Lint is afgelopen week verplaatst naar een nieuwe locatie. Dit betreft de speeltuin t.h.v. de kruising Hoevesteinse Lint, Laurierkerspad en Boerenzwalupad – ook wel bekend als “naast de grote eik”. (Tekst gaat verder onder foto’s)

De reden van deze verplaatsing vanaf de oude locatie is de overlast die de AED bezorgde en de beperkte zichtbaarheid en vindbaarheid ervan. Op deze nieuwe locatie wordt aan al deze punten tegemoed gekomen. De huidige manier van bevestiging is tijdelijk en zal nog worden verbeterd.

De Dorpsvereniging streeft ernaar voor elk van de drie wijken (Dorpshart, Het Lint en De Erven) dekking van een AED te hebben. De eerste AED is n.a.v. een door een bewoonster geïnitieerde inzamelingsactie initieel geplaatst naast de ingang van het Kasteelterein aan de Hoevesteinse Lint. Door wijzigingen in deze omgeving heeft de AED afgelopen jaar bij Het Blokhuis gehangen. De tweede AED is dankzij een donatie van Boaz Bank Beheerfonds aan de Dorpsvereniging gerealiseerd en is aanwezig bij het Gezondheidscentrum Hoef en Haag.

Het beheer van de twee AED’s is vorig jaar overgedragen aan de Huisartsenpraktijk Hoef en Haag. Zij zijn verantwoordelijk voor het periodiek onderhoud en controle na gebruik. Met de komst van de Plus is er een derde AED in het dorp gekomen, welke eigendom is van de Plus. De huisartsen beraden zich inmiddels op herplaatsing van de bestaande AED.

Scroll naar boven